Zoeken op BootCycles

Google BootCycles
AEX Intraday

Cycli: het geheim van de AEX

Wie enige tijd de koersontwikkelingen van de AEX observeert ontdekt zonder mankeren dat er een grote regelmaat zit in voorkomen van toppen en bodems. Dat er gigantische bedragen te verdienen zijn voor wie deze regelmaat weet uit te buiten. Merkwaardigerwijs zijn er maar drie scholen die deze regelmaat bestuderen: de Elliott Wave theorie, de De Gann Analyse, en de cyclus theorie .

Andere theorieen gaan er steevast vanuit dat er geen regelmaat te ontdekken is in de ontwikkeling van de koersvorming; hooguit een partiele regelmaat wordt toegestaan. De rest wordt bepaald door externe factoren volgens deze andere theorieën. 

Regelmaat of niet?

Wie rustig naar deze afbeelding van de koersontwikkeling van de AEX kijkt kan moeilijk ontkennen dat er een grote regelmaat aanwezig is. Let daarbij vooral op de blauwe vlakken. Deze vlakken zijn geprojecteert ver voor het tijdvak dat hier wordt weergegeven. In tegenstelling tot de gewone Technische Analyse zijn deze blauwe vlakken dus niet geconstrueerd uit de lopende koersontwikkeling van de AEX, maar uit de cyclische kenmerken van de AEX.

Hetzelfde geldt voor de horizontale lijnen: ook die zijn niet gaandeweg "ontstaan", nee ze zijn er al ver voordat de AEX in deze periode is aangeland, ze wachten op de AEX om langs te komen.

Cyclisch wil dus zeggen: steeds en altijd aanwezig, zoals ook blijkt voor wie goed kijkt. Cyclus analyse zoals ik die heb ontdekt maakt gebruik van een algemeen kenmerk van de ontwikkeling van levende wezens. Deze ontwikkeling verloopt volgens een vooraf aanwezig, vooropgezet plan of patroon. Dit plan is niet lineair, maar heeft seizoenen. Het is cyclisch van aard.
 
Wie rustig naar deze afbeelding van de koersontwikkeling van de AEX kijkt kan moeilijk ontkennen dat er een grote regelmaat aanwezig is. Let daarbij vooral op de blauwe vlakken. Deze vlakken zijn geprojecteert ver voor het tijdvak dat hier wordt weergegeven. In tegenstelling tot de gewone Technische Analyse zijn deze blauwe vlakken dus niet geconstrueerd uit de lopende koersontwikkeling van de AEX, maar uit de cyclische kenmerken van de AEX.

Hetzelfde geldt voor de horizontale lijnen: ook die zijn niet gaandeweg "ontstaan", nee ze zijn er al ver voordat de AEX in deze periode is aangeland, ze wachten op de AEX om langs te komen.

Cyclisch wil dus zeggen: steeds en altijd aanwezig, zoals ook blijkt voor wie goed kijkt. Cyclus analyse maakt gebruik van een algemeen kenmerk van de ontwikkeling van levende wezens. Deze ontwikkeling verloopt volgens een vooraf aanwezig, vooropgezet plan of patroon. Dit plan is niet lineair, maar heeft seizoenen. Het is cyclisch van aard.

De groei van planten is niet lineair, maar cyclisch: er zijn fasen waarin de omvang van de plant toeneemt en er zijn fasen waarin de omvang niet toeneemt. Die fasen zijn voorspelbaar want volstrekt regelmatig. Ver voordat het mei 2048 is kan ik voorspellen dat de planten in mijn tuin zullen groeien. Zelfs als ik daar niet bij ben.

Dat laatste is wellicht de belangrijkste factor waarom weinigen deze regelmaat zullen toestaan in hun analyses. Cyclische ontwikkelingen onttrekken zich aan mijn eigen persoonlijke macht, zoals het hele leven dat doet. Voor velen is dat perspectief niet te verdragen. Wie echter niet naar macht streeft is wel beter af in het leven, want hij/zij kan de rijkdom oprapen die inherent is aan het leven zelf. Wie macht wil hebben is constant bezorgd deze verworven futiliteit weer te verliezen: de machtige wordt verteerd door angst en achterdocht.

De angstige analist moet de beurs betrappen, te slim af zijn en steeds nieuwe complot-theorieen bedenken om te verklaren waarom de koersvorming is zoals hij blijkt te zijn. Zou het niet de laatste wind van de president van Amerika zijn die onze gisse analyst nu ruikt op de beursvloer? Rollen nu niet de bullen en de beren vechtend over het parkoers, omgeven door juichende hebzuchtelingen of bibberende angsthazen? Ja, ja, de beurs is [ dit soort] psychologie hoor. Zonde van je energie dus.

Als het allemaal zo regelmatig is waarom is het dan zo moeilijk om te ontdekken hoe de cyclus van de AEX in elkaar zit?
Behalve dat de ontwikkeling verloopt volgens een vast inherent patroon is er nog een kenmerk en dat is waar de moeilijkheid ontstaat. Op 21 december begint de winter. Wil dat nu zeggen dat om klokslag 0.00 uur de eerste sneeuw valt en het gaat vriezen? En als dat niet zo is, heb ik dan een foute analyse gemaakt door vast te stellen dat er ook dit jaar weer een winterseizoen zal komen?

Een correcte analyse van de beurs laat dus zien dat de toekomst een bewegend doel is: kijk op de afbeelding en zie daar uiterst rechts een paar rode letters. De projectie van de wintertijd om bij de beeldspraak te blijven. Zie ook de blauwe letters: de vaststelling van de kalenderdag, ook weer in dezelfde beeldspraak.


Cycli in cyli

En dan is er nog een complicerende factor: zie naar de paarse letters op de afbeelding boven: er zijn er die groot geschreven zijn en er zijn er die klein geschreven zijn. Dat is niet uit esthetische overwegingen, maar om aan te geven dat er een verschil bestaat in het type cyclus. Er zijn grote cyli en er zijn kleine cycli en de kleine cycli vallen altijd binnen de grote. De grote cycli geven de momenten aan waar consistent geld te verdienen is. De kundige analist zal die dus weten op te sporen. En zoals iedereen kan zien op de afbeeldingen: de regelmaat daarin is zo sterk dat zelfs een computer in staat is ze zonder menselijke tussenkomst te localiseren, inclusief de typologie.
 

Bij een correcte analyse zien adviezen er als volgt uit:


 • 30-11-16: long aanhouden boven 455 [ 451.50 ].
 • 1-12-16 long aanhouden boven 452 wie een short positie heeft: aanhouden beneden 455 of geen positie innemen.
 • 6-12-16: long boven 455 [ 452 ].
 • 7-12-16: stop long naar 455.
 • 8-12-16: stop long naar 460.
 • 9-12-16: stop long naar 462.
 • 12-12-16: stop long naar 464.
 • 13-12-16: stop long naar 468.
 • 15-12-16: stop long naar 470.
 • 16-12-16: stop long naar 472.
 • 19-12-16: stop long naar 475.
 • 20-12-16: stop long naar 478.
 • 28-12-16: stop long naar 480
 
 

AEX Intraday

Wat gebruikers zeggen

Sent: Wednesday, November 16, 2016 12:10 PM

Geachte Dr. Martin Boot,

Wat fijn dat u een oplossing hebt gevonden om het probleem met de dominante subcyclus op te lossen. Ik ben onder de indruk. Ik ga dan ook nog even door met uw systeem. Ik moet het nog even rustig laten inwerken. Als ik vragen heb dan hoort u die.

Met vriendelijke groet, HMeer reacties
 

 

Meedoen?

 
image Verdienen met AEX Cycli is voor de belegger die op simpele wijze wil profiteren van mijn jarenlange studie over de prijsvorming van financiele instrumenten.

Voorkennis.

De gebruiker moet in staat zijn de gegeven signalen om te zetten in beurshandelingen. Daaronder valt ook het bijhouden van eventueel ingenomen posities volgens de regelen der kunst.

Week abonnement AEX EOD ADVIES. Auteursrecht: € 75,75,= per week.
Vermelden: AEX ADVIES
Adviezen lopen van vrijdag 12:00u tot de volgende donderdag 21:00u. U bestelt door gebruik te maken van de PayPal-knop.

Let op: bij bestelling vermelden: AEX EOD ADVIES.

Tijdbeslag

 
Ik werk laagdrempelig met inschrijftermijnen van een week. Iedereeen kan op elke gewenst moment stoppen na een week, c.q. de eventuele leerstof onderbreken en later weer opnemen.

 

Nog vragen?:

Mocht u nog vragen hebben, meld me dat dan s.v.p. vragen.