Beleggen met AstrologieKan het nu wel of kan het niet?

Astrologie heeft het nodige te bieden als het om beleggen gaat. Het probleem bij het beleggen met astrologie is dat de gewone opvattingen niet bepaald bijdragen aan een constante geldstroom. Hoe dat zit staat helder beschreven op financiele astrologie van astroboot

Voorbeeld: de kredietcrisis en astrologie Krediet of schulden wordt in de astrologie toegeschreven aan schorpioen en pluto. De fatsoenlijke ordening, je houden aan de regels wordt toegeschreven aan steenbok en saturnus. De cyclus: opbouwen van schulden al dan niet volgens de regels is volgens de astrologie de cyclus van saturnus en pluto.


Astrologie en Cycli

Iedere cyclus kent [ astrologisch gezien ] 4 fasen zoals ik beschreven in het boek over de midlife crisis. De cyclus culmineert halverwege, in de astrologie aangeduid als de oppositie. Daar komt in het volle licht of alle schulden wel volgens de regels zijn aangegaan en opgebouwd.

De oppositie tussen saturnus en pluto vond plaats in juli 2001. De volgende fase culmineert in november 2009. De laatste fase in deze cyclus culmineert vanaf januari 2020.

Inmiddels weet iedereen dat er flink gerommeld is met de schulden, zo zelfs dat er nieuwe regels gemaakt moeten worden. Ook dringt het nu in 2011 tot iedereen door dat 2009 niet de laatste fase was.

Conclusies

Uit dit voorbeeld is heel goed te zien wat astrologie waard is als het op beleggen aankomt, maar eerst de conclusies uit de gegeven feiten.
  • Inhoudelijk geeft astrologie aan welke thema's in een bepaalde tijd centraal staan
  • De astrologie geeft niet en nooit aan, wat de concrete uitwerking van de thema's is: het had net zo goed kunnen zijn dat alles volgens de regels was afgewikkeld en dan was er nu geen kredietcrisis maar een hoogbloei van het kapitalistische systeem
  • De gewone astrologie geeft geen exacte timing. Wie in 2001 had voorspeld - en dat gebeurde massaal in de astrologische literatuur dat niemand meer iets met aandelen kon verdienen zat er schromelijk naast. Van 2003 tot 2007 behaalde heel wat indexen hun toppen


Wie astrologie wil gebruiken om te beleggen moet afstappen van de astrologie die astrologen beoefenen 
image

Tijdanalyse met Astrologie

Er zijn 2 klassen van methoden om de tijd te analysen met astrologie:

  1. De efemeride methode.
  2. De horoscoop methode.


Efemeride methode Hierbij wordt een tabellenboek gebruikt waarin alle planeetstanden van een bepaalde dag staan opgetekend. Vervolgens wordt de astrologische theorie gebruikt om te bepalen welke standen een Top of bodem in de beurzen voorspellen.

Efemeride methodeVoor een voorbeeld Click hier

Op een afbeelding ziet dat er altijd heel indrukwekkend uit. Toch is het niet mogelijk om met deze methode een trefzekere tijdanalyse, laat staan een winnend handelssysteem te maken. Dat komt door het volgende:

  1. Er zijn teveel mogelijke standen bij teveel keerpunten: dat wil zeggen je kunt het altijd laten kloppen.
  2. De gewone astrologische theorie werkt met "goede" [ = top ] en "slechte" [ = bodem ] standen om toppen en bodems te voorspellen.
  3. Regelmatig vallen deze zogenaamde goede en slechte standen samen op dezelfde dag. Daarom alleen al werkt deze manier van astrologie gebruiken niet.
  4. Maar ook vallen in veel gevallen toppen juist samen met zogenaamde slechte en bodems met zogenaamde goede standen. Zoals op de afbeelding direct te zien is.


De HoroscoopmethodeSP500 Click hier


Bij deze methode wordt gekeken naar de verhouding tussen de astrologische standen bij de geboorte [ hier van de AEX ] en de dag van vandaag. Daaruit leidt de astroloog dan af wat er te gebeuren staat. Daarbij worden dezelfde regels toegepast als bij de efemeride methode. En zijn dus dezelfde bezwaren van toepassing.


Conclusie

Dit is het gewone verhaal als het gaat om astrologie en beleggen. Op Financiele astrologie werk ik het onderwerp verder uit. De gewone methoden leiden allemaal tot hetzelfde resultaat: claims die nooit worden waargemaakt.

De dat laat slechts 1 conclusie toe.

Er is geen direct en consistent verband tussen astrologische gegevens en de prijsontwikkeling op de beurs. Wie de gewone astrologische informatie gebruikt om de beurs te voorspellen, zit er doorgaans naast. 
image
Hoe wel?
De theorie van BootCycles toont duidelijk aan dat en hoe het prijsverloop voorspeld kan worden van financiele instrumenten. In de dagelijkse adviezen doe ik dat ook al heel lang en heel succesvol. Ik gebruik daar ook astrologie bij, maar niet de gangbare uitwerking daarvan.


 
image

Consult
Consulten vinden bij voorkeur schriftelijk plaats. Bij hoge uitzondering is een face tot face consult mogelijk.
 
image