zelf beleggen volgens de huppelmethode:
Waarom?
Alleen wie weet wat hij doet heeft succes op de beurs.

image Waarom zou een belegger zich verdiepen in de achtergronden van het vak? Er is immers zoveel aanbod van allerlei systemen die je al het werk uit handen nemen. Waarom niet gewoon robot traden? Dat is toch de grote hit? En trouwens wie droomt er niet van slapend rijk worden? Lees voor het antwoord op deze vragen Slapend Rijk even na.

Geld verdienen op de beurs is een vak. Wie succes wil hebben met de uitoefening van een vak, zal dat ook gewoon moeten beheersen. Bekend is dat 90% van alle deelnemers aan het beursspel consistent verliezen of nauwelijks iets verdienen. Robot of niet. Dat blijft gewoon steeds hetzelfde. Wie niet weet waar hij mee bezig is, kan zijn geld net zo goed ineens weggooien. In plaats van een kwellende serie verlies gevende handelingen dagelijks over enige jaren moeten bestuderen.


Zelf beleggen
Geld verdien je pas bij de verkoop.

Er is heel veel informatie bekend over het moment van aankoop. Iedereen kan ook eenvoudig allerlei wiskunde kopen [ genoemd indicatoren ] die aangeven wanneer er gekocht kan worden. Het is ook zo dat het theoretisch gezien vrij gemakkelijk is om indicatoren te maken die een goed koop-moment signaleren.

Toch is er een groot probleem. De meeste automatisch gegenereerde koopsignalen blijken geen winst op te leveren. En ook de meeste kooptips die tot stand komen via fundamentele analyse blijken in de tijd gezien fout. Het gevolg is dat een gemiddelde belegger het grootste deel van de tijd aankijkt tegen verlies gevende posities.

professioneel beleggen wil zeggen: precies weten wat je doet. Wil zeggen: signaleer op tijd wanneer je koop op het verkeerde moment is gedaan.

Het ligt voor de hand dat iemand zelf belegt. Er zijn namelijk geen adviesdiensten die altijd succesvol zijn. Men verschuilt zich achter de algemeen geaccepteerde formule: Resulaten uit het verleden, zijn geen garantie voor de toekomst. Deze formule betekent in gewoon Nederlands: We weten niet wat we doen.

Het is natuurlijk volkomen kolderiek dat een belegger met iemand in zee gaat die zegt: Je krijgt geen enkele garantie op succes. Het is dus volkomen kolderiek dat iemand niet beseft dat dat dan dus weggegooid geld is. Wel forse honoraria betalen en dan zelf alle risico's dragen. Hoe ezelachtig kun je zijn.

Dat is temeer verbazingwekkend, want de basis van succesvol beleggen is eenvoudig.


De juiste informatie
Verliezen op tijd stoppen.

Hoe komt het dat de gemiddelde belegger en adviseur meer verliezen boekt dan winst? Hoe komt het dat de gemiddelde belegger en adviseur alleen maar verdient op de beurs, wanneer iedereen verdient? En deze winsten ook weer even snel inlevert?

Hoe komt het dat bekende vermogensbeheerders doorgaans alleen het geld van anderen laten rollen? Hoe komt het dat beursadviseurs doorgaans niet zelf beleggen?

Het antwoord op deze vragen is even simpel als ontluisterend. Men beschikt niet over de juiste informatie. Is het dan zo moeilijk om die te verkrijgen? Om welke informatie gaat het trouwens?

Handelen op de beurs is hetzelfde als iedere vorm van handelen.

Om te verdienen koopt men laag in en verkoopt men voor een prijs die boven de prijs van de inkoop ligt.

De enige informatie die nodig is dus het antwoord op de vragen:

  1. Hoe stel ik vast of een aandeel of index goedkoop is? Dus hoe stel ik het koopmoment vast?
  2. Hoe stel ik vast of een aandeel of index duur is? Dus hoe stel ik het verkoopmoment vast?
  3. Hoe stel ik vast dat ik een verkeerde conclusie heb getrokken? Dus: hoe stel ik vast dat ik een lopende positie moet stoppen omdat hij fout is?


Wie een tijdje rondkijkt in beursland en ook een beetje nuchter kan waarnemen, zal weldra de ontdekking doen dat het antwoord op deze vragen doorgaans niet wordt gegeven.

Ook zal opvallen dat er geen consistente manier van redeneren is, dat men van alles en nog wat overhoop haalt. En dat er altijd een enorme omhaal van woorden of afbeeldingen is, maar geen nuchtere korte constatering van feiten. Ook zal opvallen dat men er een raar taaltje op nahoudt. Dat alles natuurlijk om niet te hoeven zeggen: Ik weet niet hoe het zit.

Anders gezegd: de juiste informatie is doorgaans niet bekend en daardoor heel kostbaar. het e-boek zelf beleggen reikt de belegger aan hoe de juiste informatie wordt gevonden.


Inhoud
trend en trade dat is wat het zo moeilijk maakt.

het e-boek zelf beleggen begint met een handelssysteem dat recht uit de praktijk komt. Op 19-5-2013 schreef een belegger me namelijk het volgende:
Zelf beleg ik reeds enkele jaren in vaste bedragen van € 5.000,00 gespreid over AEX AMX small caps en DAX. Ik koop aandelen in het eerste uur van de beurs, zet er 3 tot 5% op en plaats ze onmiddellijk daarna weer in de verkoop. (via SNS Zelf Beleggen)

Ik heb behoefte aan een effectieve manier van leren inschatten hoe de waarde- ontwikkeling van de aan te kopen aandelen zal zijn om gefundeerder een keuze te kunnen maken uit de veelheid van aandelen.


De schrijver presenteert een handelssysteem waarvan voor iedereen duidelijk is wat de onderdelen ervan zijn. Dit systeem wordt uitgebreid behandeld in het e-boek zelf beleggen en daardoor krijgt de deelnemer gaandeweg antwoorden op de volgende vragen:

  1. Wat zijn de onderdelen van een goed en trefzeker handelssysteem?
  2. Wat is een goed aandeel om geld mee te verdienen?
  3. Hoe bepaal ik welk aandeel in aanmerking komt?
  4. Wat is er goed aan dit handelssysteem?
  5. Wat is er fout aan dit systeem?
  6. Waarom leidt dit systeem gegarandeerd tot verliezen?
  7. Welke informatie heb ik nodig om de fouten ongedaan te maken?


Na grondige bestudering weet de lezer van dit boek welke informatie nodig is en hoe daarmee te handelen om rijk te worden op de beurs. De lezer krijgt een precies stappenplan hoe met de aangereikte kennis een consistent werkend handelssysteem gemaakt wordt. De lezer krijgt dus stap voor stap het recept van het getoonde handelssysteem.

Dit systeem is al meer dan 20 jaar succesvol. De lezer zal versteld zijn hoe simpel en voor de hand liggend het allemaal blijkt te zijn.

Let op . Het boek is geschreven in de van mij bekende stijl: geen woord te veel. Wie behoefte heeft aan veel woorden en veel omhaal kan dit boek beter niet lezen.

Kosten: gratis.
Noodzakelijke bescherming voor iedere belegger.Interesse? Hier downloaden

Reacties.
Wat gebruikers zeggen.

Sent: Friday, November 15, 2013 12:02 PM
Subject: Re: les 2-1
Ik ben nog maar een paar lessen bij u onderweg en kom mezelf erg tegen in de zin van: wat weet ik er weinig van (veel minder inzicht dan ik dacht), wat is het moeilijk om op ogenschijnlijk eenvoudige vragen antwoord te vinden, ik heb mezelf nauwelijks vragen gesteld, waarom niet, zou ik het wel kunnen etc. Dat is 1 kant, de andere kant is dat ik wederom heel blij ben aan deze cursus deel te nemen.
Sent: Wednesday, November 20, 2013 8:19 PM
Subject: Re: Les 2-5
Dank u wel voor het compliment. Ik ben verheugd en verrast tegelijkertijd.
Ik ben helemaal verbaasd over de precisie van uw systeem, waarmee de vette vissen eruit gehaald worden in een periode waarin ik zou hebben gedacht: hier is momenteel niks te vangen
Sent: Sunday, January 26, 2014 12:37 PM
Subject: Re: Nieuwsbrief BootCycles

Graag meld ik u ook dat er inmiddels ruim 2000 euro :-) naar mijn beleggersrekening is gevloeid met Nyrstar, welke inmiddels verkocht zijn. Zonder het leertraject bij u was dit nooit gelukt. Inmiddels komen nieuwe vragen bij mij op, ik zal daar later op terugkomen.
Met vriendelijke groet,