TA AEXTA AEX EOD gratisClick op de afbeelding
 

TA AEX EOD gratisClick op de afbeelding
Technische Analyse AEX
Twee systemen waarmee iedereen behoorlijk kan verdienen. Wie de AEX verstaat, is tevens in staat om systemen te schrijven die ook technische analyse tot een mooi gereedschap voor de professioneel ingestelde belegger maken.

Dit zijn er 2 van. Ik laat hier zien dat TA op de juiste manier toegepast wel degelijk het superinstrument is waar de literatuur het doorgaans over heeft.betrouwbare technische analyse Betrouwbare technische analyse
Een van de problemen met technische analyse is dat er van alles onder wordt verstaan, rijp en groen, onnozel en intelligent.

TA op professionele wijze toegepast transformeert met rekentechnieken ruwe koersgegevens naar afbeeldingen die een specifiek kenmerk van die koersgegevens weergeven.

Wie dit instrument wil gebruiken, moet dus eerst en vooraf weten welk aspect onder de loep genomen wordt. Alleen wie dat weet, is in staat juiste conclusies te trekken uit de voorgetoverde afbeelding.

Anders gezegd: een belegger moet weten welke conclusies getrokken kunnen worden uit een "indicator" en welke niet. De belangrijkste reden waarom technische analyses er zo dikwijls naast zitten is dat de gebruiker de verkeerde conclusie uit de correcte indicator trekt.

Dat is tevens de oorzaak dat men maar door blijft gaan met het ontwikkelen en bijschaven van steeds dezelfde indicatoren. Onnodig want al in de jaren 80 van de vorige eeuw zijn alle ter zake doende wiskundige formules al gepubliceerd en uitgebreid gedocumenteerd.

Het is dus niet zo dat de wiskunde voor de belegger achterhaalt hoe de prijsontwikkeling in elkaar steekt. Nee, de professionele belegger en ontwikkelaar, zoekt eerst uit hoe prijzen zich ontwikkelen, bedenkt dan de formules die daar het dichtst bij in de buurt komen. En schrijft vervolgens de handelsregels die passen bij die formules, bij de grafiek dus.


Download File Toepasbaarheid van de systemen
De hier getoonde systemen kunnen worden toegepast op alle financiele instrumenten. Op alle indexen, op alle aandelen, op alle beleggingsfondsen. Wie de prijsontwikkeling van de beurs verstaat, weet dat die ontwikkeling steeds en bij alle instrumenten volgens dezelfde paden verloopt. Formaliseer ze en je hebt een generiek systeem. Dat kan met technische, maar ook met cyclus analyse.


Download File Professionele analyse met TA; zie ook:
  1. DAX intraday
  2. DAX position
  3. DAX EOD
Hier ziet u de KMR-indicator die ik heb ontwikkeld uit het taalgebruik van lieden die zich presenteren als goeroe op het gebied van beursanalyse. Wie goed kijkt ziet dat het systeem alle belangrijke informatie voor het handelen destilleert en dat ook nog foutloos.

Bootcycles voor het verschil tussen fantaseren en verdienen.