Des duivels oorkussen

Slapend rijk

Slapend & Rijk

Voor velen is niets doen het ultieme paradijs. Velen dromen dan ook van slapend rijk worden. En als het om de beurs gaat, dan wordt steeds gesuggereerd dat je hier niet zelf werkt. Op de beurs werkt namelijk je geld voor je en hoef je dus niet te werken voor je geld.

Is dat waar? Het hangt ervan af. Ik zal hier laten zien hoe iemand slapend rijk wordt op de beurs.

niemand verdient geld voor een ander; de bank niet, de vermogensbeheerder niet

Zelf Doen

Alle prijzen op de beurs ontwikkelen zich in cycli. Deze worden verbeeld in golven. Alleen wie een grondig inzicht heeft in de cyclus van een financieel instrument, is in staat op consistente wijze geld te verdienen op de beurs.

Hoe pak je dat aan?

 1. Voorwaarde nummer 1 luidt: Geef nooit je geld af aan een beheerder. Die laat je weliswaar slapen, maar de resultaten zijn niet van dien aard dat je er ook rijk van wordt. Immers een beheerder wil zelf rijk worden en daarvoor moet het geld rollen. Dat van iemand anders welteverstaan. Iedere rol brengt geld in het laatje of het nu een verlies of winstgevende rol is doet niet ter zake. De beheerder vangt. De sukkel wordt slapend arm. Maar hij heeft in ieder geval niets hoeven doen en dat is kennelijk ook wat waard.
 2. Lees geen beursbladen.

  In beursbladen schrijven mensen die van hun auteursrecht moeten leven. In beursbladen schrijven mensen die niet zelf geld kunnen verdienen op de beurs. De artikelen gaan dan ook nooit over hoe je geld verdient op de beurs, maar over de fantasieen die men heeft over wat een aandeel of index over een jaar zal gaan doen. De resultaten van de adviezen zijn dan ook alleen maar voor wie slapend arm wil worden.
 3. Niet je inkomen via de beurs.

  Het is heel goed mogelijk om je inkomen via de beurs te verdienen. Wie dat echter wil doen moet wel dagelijks handelen. En handelen is werken. Het is zelfs top sport. Je moet er veel aan doen om zo fit te blijven dat het lukt om gedurende de dag een uiterste soort concentratie op te brengen. Althans zolang je handelt. Dus rijk worden kan wel op deze manier, maar niet slapend rijk worden.
 4. Lange termijn.

  Het prijsverloop van aandelen en indexen is compleet voorspelbaar. Kijk eens naar het volgende:

  1. Koop het aandeel Aalberts in 2003 voor 2.50.
  2. Verkoop het aandeel Aalberts in 2007 voor 22.00.
  3. Koop het aandeel Aalberts in 2009 voor 3.30.
  4. Verkoop het aandeel Aalberts in 2012 voor 17.==.
  In de eerste rit is je vermogen vertienvoudigd en in de tweede rit is dat resulterende vermogen nogeens vervijfvoudigd.

  Trouwens:
  1. Koop in 1993 voor 4.
  2. Verkoop in 1998 voor 29.
  3. Koop in 1999 voor 17.
  4. Verkoop in 2000 voor 27.
  Hoezo resultaten uit het verleden zijn niet terug te vinden in de toekomst? Het gaat gewoon altijd zo op de beurs.

  Alleen op de Amsterdamse beurs waren er in deze periode nog zo'n 50 van die aandelen die hetzelfde opbrachten als Aalberts. Op de Amerikaanse beurs hebben we het dan over het tienvoudige.

 5. Slapend Rijk.

  In 9 jaar tijd hoefde iemand die slapend rijk wilde worden maar 4 keer wakker te zijn. De rest van de tijd kon in gepaste slaap worden doorgebracht. Hoe kan het dan dat alle vermogensbeheerders en pensioenfondsen zo zwaar verliezen in die tijd?

  Zorg ervoor dat je de echte momenten vindt van koop en verkoop. Ze liggen lang van tevoren vast. Dat is de manier om slapend rijk te worden.

Slimmer dan je vermogensbeheerder

Rijk met een beetje werk

Is het mogelijk om slapend rijk te vervangen door rijk met een beetje werk? Is het mogelijk om als particulier een veelvoud van wat een vermogensbeheerder oplevert te verdienen op de beurs in eigen beheer? Is het mogelijk om dat te doen zonder jarenlange studie en zonder ellenlange verhalen op internet te moeten doorspitten en dan aan het eind nog niet te weten waar je aan toe bent?

Wat je dan nodig hebt is

 1. Een overzichtelijke portefeuille.
 2. Met topaandelen.
 3. De beschrijving van de fase in de cyclus van de aandelen afzonderlijk.
 4. Aan- en verkoopsignalen.
 5. Gebruiksaanwijzing van de punten 3 en 4.
 6. 5 tot 10 minuten per dag of per week al naar gelang de gekozen portefeuille

Voor 5 of 10 minuten per dag. Neem Cyclus aandelen AEX

Voor 5 of 10 minuten per week Neem Cyclus Value Portefeuiile Boot